Loopcentrum in de media over het zorgcontract van Achmea

Loopcentrum in de media over het zorgcontract van Achmea
13/11/2015 Willem Seves

Loopcentrum gaat de strijd aan met het zorgcontact van Achmea Zilveren Kruis.
Wij willen het spel niet meer meespelen!

Wij zijn niet van plan het zorgcontract van Achmea te gaan tekenen, omdat wij dan niet langer dezelfde kwaliteit zorg kunnen leveren als we gewend zijn.
Afgelopen week stonden wij hierover met een artikel in de Tubantia.

Lees het artikel hier!

Informatie voor alle cliënten van Loopcentrum voor Sport en Orthopedie

Onderwerp: Zorgcontract Achmea

Geachte heer / mevrouw,

Met deze brief laten wij u weten dat Loopcentrum voor het komende jaar 2016 geen Zorgcontract zal tekenen met alle Zorg labels van Achmea.

Het gaat om de cliënten die verzekerd zijn bij: Zilveren Kruis, Prolife, Interpolis, Avero achmea, IAK,  Aevitae Avero, Turien en Co, VPZ, Caresco, FBTO en OZF.

Kwaliteit. Wij kunnen niet meer onze kwaliteit en de speciale aanmeettechniek in balans brengen met het geboden contract. Als leverancier van Hulpmiddelen leveren wij steun- correctie-zolen, therapie-zolen, Semi- en Orthopedische schoenen en voet orthesen/prothesen. Een Zorgcontract regelt wie er voorschrijft, de frequentie van levering, leveringsvoorwaarden en prijs. Wij als zorgverleners worden gedwongen om tegen een sterk verminderde prijs dezelfde kwaliteit te leveren maar dit is nu niet meer mogelijk! Hierdoor moeten wij de kwaliteit naar beneden bijstellen. Wij kiezen ervoor om daar niet aan mee te werken. Op grond van voorgaande hebben wij dan ook besloten om niet te tekenen voor het nieuwe contract voor 2016.

Wat betekent dit voor u als cliënt van Loopcentrum. U kunt er voor kiezen om bij uw Zorgverzekeraar te blijven waardoor u via de Restitutie regeling maar 75% van het marktconforme tarief een vergoeding kunt krijgen. U kunt ook beslissen om naar een andere Zorgverzekeraar te gaan waar wij wel een Zorgcontract voor 2016 hebben getekend. De interpretatie van de Hulpmiddelenzorg welke uit de basiszorg wordt vergoed verschilt nogal tussen de verschillende Zorgverzekeraars. Wij raden u dan ook aan om ons te mailen bij voorkeur naar info@loopcentrum.nl met vermelding van uw geboorte datum en te informeren naar uw persoonlijke situatie. Wij kunnen u dan met een persoonlijk advies bijstaan in de juiste keuze.

Persbericht. Afgelopen week is door ons een Persbericht uitgebracht om onze standpunten in de landelijke media te delen.

Wij gaan door met het leveren van onze kwaliteitsproducten die op basis van onze unieke Vacuüm methode zijn gemaakt en hopen dat u begrip heeft voor onze beslissing.

Hoogachtend,

Het gehele team van Loopcentrum voor Sport en Orthopedie

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*