Hypermobiliteit bij kinderen

Hypermobiliteit bij kinderen

Doordat de aandoening een erfelijke afwijking is van het bindweefsel hebben de ouders grote kans dat hun kinderen ook de kenmerken hebben. Kinderen met een score van 8 of 9 volgens de Beighton methode, gaan meestal later lopen. Vaak zijn het bilschuivers en ontwikkelen zij zich enkele maanden later dan gebruikelijk.

Kenmerken

Door het makkelijk overstekken van de elleboog en knieën is het voor de kinderen moeilijk om op een rechte lijn te lopen. De grove motoriek is minder ontwikkeld en lopen ze makkelijk ergens tegenaan. Ook bij een bekken scheefstand wordt dit zonder probleem gecompenseerd met een lichte draaiing in de heup. In de regel ervaren kinderen geen pijn en worden vaak “lenige” kinderen genoemd.

Loopcentrum, expert op gebied van Kinderhypermobiliteit

Seves heeft zich gespecialiseerd in de HMS in al zijn diversiteiten puur uit interesse en drive om vooral kinderen in een vroeg stadium te classificeren en hulp te bieden waar anderen het niet weten of laten liggen. Van de gemiddeld 750 nieuwe cliënten per jaar is 30% HMS gerelateerd in verschillende classificaties. Gemiddeld ziet Seves 30 kinderen per jaar met de aandoening van Sever’s syndroom waarvoor een behandelconcept is ontwikkeld waardoor deze kinderen kunnen blijven sporten en ontwikkelen. Dit kunnen wij in Loopcentrum doen door de aanmeetmethode van belaste vacuümtechniek tot in de perfectie te ontwikkelen en de composiet zoolconcepten toepasbaar te maken voor mensen met Hypermobiliteit.