Loopcentrum 30 jaar!

Loopcentrum 30 jaar!

Precies 30 jaar geleden, op 14 februari 1992, openden Marjo en Willem Seves de deuren  van Delta Orthopedie in Nijverdal. Later is deze naam veranderd in Loopcentrum voor Sport en Orthopedie. 30 jaar later weten veel klanten Loopcentrum te vinden voor steun- en correctiezolen en orthopedische schoenen op maat gemaakt. Klachten bij bewegen verhelpen zij door de oorzaak en gevolg in beeld te brengen. Zij willen weten wat de oorzaak is en waarom de klacht is ontstaan. De gehele mens staat centraal en de voeten zijn het fundament. Door gebruik te maken van de vacuümkussen-methode zijn zij een aanvulling in de reguliere hulpmiddelen zorg.

Behalve klanten uit de gemeente Hellendoorn komen er veel uit geheel Overijssel via huisartsen, fysiotherapeuten en specialisten uit diverse ziekenhuizen. In 2021 zijn heel veel verwijzers geïnformeerd via een informatiedoos over de werkwijze van Loopcentrum. 

De orthopedische kennis van hulpmiddelen en de toegepaste vacuüm-methode is de basis waarop Loopcentrum nog steeds een belangrijke positie inneemt. Door de specialisaties kinderorthopedie en sport komen klanten uit geheel Nederland naar Nijverdal toe. 

Alle orthopedische steun- en correctiezolen worden binnen Loopcentrum geproduceerd omdat er hoge eisen worden gesteld aan de kwaliteit van deze producten. De Seves Custom schaats- skeeler- en wielerschoenen worden eveneens helemaal naar maat in huis geproduceerd. De Orthopedische schoenen worden voor de eindproductie geproduceerd in het buitenland.

De ambitie van Loopcentrum is om dichtbij de klant te staan om de sta- en loopproblemen op te lossen. Of het nu gaat om kinderen vanaf 2 jaar tijdens de groei of dat het om ouderen gaat die hun zelfstandigheid willen behouden, 

Loopcentrum blijft zoeken naar een passende oplossing.  Ook de sporter vindt al jaren zijn weg naar Loopcentrum, zowel de hardloper met specifieke blessures als de schaatsers, skeeleraars en wielrenners worden geholpen met een oplossing op maat.

Sinds Loopcentrum weer naar het centrum van Nijverdal is verhuisd, zijn ze beter bereikbaar voor de oudere klanten die gezond en mobiel willen blijven. Op de huidige locatie is er voldoende parkeerruimte achter het pand voor wie van ver komt.

In de huidige locatie is het accent komen te liggen op duurzame producten maken en het toepassen van nieuwe technieken zoals het scannen van voeten. Ook zal Loopcentrum de komende jaren hun specifieke methode van aanmeten en produceren overdragen aan de toekomstige hulpverleners / behandelaars, zodat Loopcentrum ook voor de toekomst deel blijft uitmaken van de samenleving. 

Sinds kort is Loopcentrum ook op YouTube te vinden. In 35 korte films is te zien hoe ze binnen Loopcentrum te werk gaan. Ook de aanmeetmethodes worden uitgelegd en je krijgt een kijkje in de werkplaats! 

Loopcentrum heeft ook weer de komende jaren contracten met alle Zorgverzekeraars.