Kinderorthopedie

Kinderorthopedie

 

Kinderorthopedie is een van de specialiteiten binnen Loopcentrum. Ruim 500 kinderen vanaf 2 t/m 17 jaar worden behandeld voor uiteenlopende oorzaken. De werkmethode van Loopcentrum is er op gericht om met behulp van correctie- en therapiezolen de stand en bewegen van het kind tijdens de groeiontwikkeling te beïnvloeden.
Bij Loopcentrum staat het kind in zijn ontwikkeling centraal. Wij hebben te maken met groei ontwikkeling en vaak fysieke belasting door sport. Kinderen hebben niet altijd klachten, ook wanneer er een scheefstand of vergroeiing in de rug aanwezig is. De kinderen ervaren vaak geen problemen bij extreem doorzakken van de voetbogen. Het is dan ook erg belangrijk dat onze behandelaars veel klinische ervaring hebben om het kind te kunnen beoordelen op hun ontwikkeling.

Verwijzing

De meeste kinderen worden verwezen door huisartsen en kinderfysiotherapeuten. Steeds vaker worden de kinderen via de Orthopeden en Revalidatie artsen verwezen. Het gaat vaak om beperkingen bij staan en lopen waardoor er coördinatie problemen ontstaan.  Vaak wordt er met andere hulpverleners samengewerkt, zoals manueel therapeuten om de ontstane disbalans van de spieren positief te beïnvloeden.

HET SKELET

Het skelet geeft ons vorm en is de basis waaraan gewrichtsbanden en spieren vast gegroeid zijn. In de eerste jaren is het skelet nog niet volgroeid en ontwikkeld deze door tot een volwassen lichaam van 21 jaar. Tijdens de groeiperiodes ontstaat er een disbalans tussen bot groei en soms verkorte spiergroepen die het bewegen moeilijk kunnen maken.

WIST JE DAT

Twee voeten hebben samen ongeveer 250.000 zweetkliertjes die ruim een kwart liter vocht per dag afscheiden.