Kinderorthopedie

Kinderorthopedie

 

Kinderorthopedie is een van de specialiteiten binnen Loopcentrum. Ruim 600 kinderen van 2 t/m 17 jaar voor de oorzaken van de verschillende. De werkmethode van Loopcentrum is er op gericht om worden worden worden worden deur de stand en bewegen van het soort.
Bij Loopcentrum staat het soort in zijn ontwikkeling centraal. Wij hebben te maken met groei en vaak fysieke belastingport. Kinderen altijd hebben geen klachten, ook bij een scheefstand van vergroeiing in de rug aanwezig is. De kinderen ervaren geen problemen bij extreem doorzakken van de voetbogen. Het is dan ook erg belangrijk dat onze behandelaars veel klinische ervaring hebben om het soort te kunnen beoordelen op hun ontwikkeling.

Hakpijn

Sever syndroom

Deze aandoening komt voor bij kinderen tussen de 8 en 14 jaar die tijdens de groeifase veel aan sport doen. De hak aan de achterkant is erg pijnlijk bij belasten en aanzetten tot afzetten van de voet. Vooral kinderen die hypermobiel zijn hebben meer kans om deze pijnlijke aandoening te krijgen. Enkel sporten waar deze aandoening veel voorkomt is voetbal en tennis. Loopcentrum is gespecialiseerd in het behandelen van deze aandoening zodat de kinderen kunnen blijven sporten

Verwijzing

De kinderen worden door huisartsen en kinderfysiotherapeuten. Via de Orthopeden en Revalidatie artsen worden de kinderen gecondenseerd. Het gaat vaak om beperkingen bij staan en lopen er coördinatie problemen ontstaan. Vaak werd er met andere hulpverleners samengewerkt, zoals manueel therapeuten om de ontstane disbalans van de spieren positief te beïnvloeden.

HET SKELET

Het skelet geeft ons vorm en is de basis van debanden en spieren enorme gegroeid zijn. In de eerste jaren is het skelet nog niet volgroeid en ontwikkeld deze deur tot een volwassen lichaam van 21 jaar. Tijdens de groeiperiodes is er een disbalans tussen bot groei en soms verkorte spiergroepen die bewegen moeilijk kunnen maken.

WIST JE DAT

Twee voeten hebben samen ongeveer 250.000 zweetkliertjes die ruim een kwart liter vocht per dag afscheiden.