Wat is Bach Bloesem Therapie

Bach Bloesem Therapie

 

Deze therapie ontleent zijn naam aan de ontdekker dr. Edward Bach, geboren in 1886. Hij kwam tot het inzicht dat de echte oorzaak van ziekte niet zozeer moest worden gezocht in de vele uitingen van fysieke symptomen, maar eerder in de negatieve psychische gesteldheden waaraan de mens kan lijden.

De geheel natuurlijke Original Bach Flowers helpen onze gemoedsstemmingen bij bepaalde gebeurtenissen beter in evenwicht te brengen en in harmonie te blijven met onszelf. Bach heeft de laatste 10 jaren van zijn leven gewijd aan het ontwikkelen van 38 bloesemtincturen die ons helpen onze emoties beter in evenwicht te houden en ons één te voelen met ons leven. Daarnaast stelde Bach ook een combinatie van tincturen samen, die waarschijnlijk de beroemdste van allemaal is: Rescue, ideaal voor spannende situaties en stressvolle momenten.

Het gebruik van Bach-druppels geeft geen schadelijke of ongewenste bijwerkingen, zijn niet gewoontevormend of verslavend en kunnen naast andere therapievormen gebruikt worden.

FILOSOFIE VAN EDWARD BACH

“Om in goede gezondheid te verkeren, moet men in harmonie zijn met zijn ziel”

Waarvoor kan Bach Bloesem Therapie helpen?

Ziekten, kwalen of andere ongemakken moeten worden opgevat als signalen van of wegwijzers naar een innerlijk conflict. De bloesemremedies kunnen de blokkades of andere storingen in de persoonlijkheid helpen oplossen voordat deze disharmonie zich in één of andere ziekte of kwaal in het lichaam manifesteren. Op deze manier helpen de remedies te voorkomen, wat altijd beter is dan genezen. Wanneer een ziekte is opgetreden, kunnen de remedies helpen een negatief gemoed tot harmonie te brengen en zo geleidelijk ook het lichaam weer naar gezondheid en evenwicht voeren.