Hakpijn

Hakpijn

 

Inleiding ontbreekt, wat valt er onder hakpijn?

Klachten

 

Door de hoge mate van beweeglijkheid ervaren mensen met grote mate van mobiliteit, chronisch klachten op het gebied bij staan, liggen en lopen. Het kapsel rond de gewrichten voorziet niet in voldoende stevigheid waardoor de spieren en pezen met extra kracht moeten compenseren. Door de verhoogde spieractiviteit wordt ondermeer pijn bij de aanhechting van spieren ervaren. De spieren dienen als natuurlijke compensatie bij over-beweeglijkheid. Hierdoor zijn de pezen en aanhechtingspunten meer belast waardoor het botvlies rond de aanhechting van de pees pijnlijk aanvoelt.

Voorbeelden:

• Hielspoor
• Peesontsteking
• Sever syndroom
• Achillespees klachten

Behandelplan

Ieder behandelplan bestaat uit een paar individueel vervaardigde therapiezolen die samengesteld zijn na onderzoek en bewegingsmogelijkheden. Het hele productieproces wordt binnen Loopcentrum uitgevoerd waardoor de kwaliteit kan worden gegarandeerd. Na het afleveren wordt er altijd een controle afspraak gemaakt om de bevindingen van cliënt te beoordelen en het looppatroon eventueel bij te stellen.

Het verbeteren van het bewegen via aangepast schoeisel vindt zijn basis in het zeer gedegen aanmeten van de stand van de voeten. Loopcentrum voor Sport en Orthopedie heeft van het aanmeten en analyseren een specialisatie gemaakt. Het aanmeet- en analyseproces bestaat uit 3 stappen.