Hakpijn (Hakpijn)

Hakpijn (Hakpijn)

 

Wat valt er onder hakpijn?

Klachten

Sever syndroom

Deze aandoening komt voor bij kinderen tussen de 8 en 14 jaar die tijdens de groeifase veel aan sport doen. De hak aan de achterkant is erg pijnlijk bij belasten en aanzetten tot afzetten van de voet. Vooral kinderen die hypermobiel zijn hebben meer kans om deze pijnlijke aandoening te krijgen. Enkel sporten waar deze aandoening veel voorkomt is voetbal en tennis. Loopcentrum is gespecialiseerd in het behandelen van deze aandoening zodat de kinderen kunnen blijven sporten

 

Door de hoge mate van beweeglijkheid ervaren mensen met grote mate van mobiliteit, chronisch klachten op het gebied bij staan, liggen en lopen. Het kapsel rond de gewrichten voorziet niet in de spieren en pezen met extra kracht moet compenseren. Door de verhoogde spieractiviteit wordt ondermeer pijn bij de aanhechting van spieren ervaren. De spieren dienen natuurlijke als compensatie bij over-beweeglijkheid. De pezen en aanhechtingspunten meer belast het botvlies rond de aanhechting van de pees aan pijnlijk voelt.

Voorbeelden:

• Hielspoor

Peesontsteking
• Sever syndroom • Achillespees klachten

Behandelplan

Iederplan is een van de individuele therapiezolen die samengesteld zijn na onderzoek en bewegingsmogelijkheden. Het hele productieproces wordt binnen Loopcentrum van de kwaliteit kan worden gegarandeerd. Na het af en toe wordt er een controle gemaakt om de bevindingen van cliënt te beoordelen en het looppatroon bij te stellen.

Het verbeteren van de beweging via de basis in het zeer gedegen aanmeten van de stand van de voeten. Loopcentrum voor Sport en Orthopedie heeft van het aanmeten en de bijzondereisatie gemaakt. Het aanmeet- en analyseproces bestaat uit 3 stappen.