Orthopedische schoen

Orthopedische schoen

 

Als orthopedisch schoenmaker zijn wij in staat om u te adviseren wat de mogelijkheden zijn op het gebied van diverse hulpmiddelen, waaronder orthopedische schoenen. Voor advies kunt u ook zonder verwijzing bij ons terecht.  Door gebruik te maken van de vacuüm-methode maakt Loopcentrum zo min mogelijk orthopedische schoenen. Wij maken orthopedische schoenen als andere aanpassingen en hulpmiddelen niet meer effectief genoeg zijn.

Voor onder andere welke medische indicaties kunnen orthopedische schoenen een geschikte oplossing bieden?

 

WIST JE DAT

70% van alle cliënten draagt Orthopedische Individueel Vervaardigde Therapiezolen in confectie schoenen of speciaal Personal pair schoenen.  30% draagt geheel naar maat gemaakte Orthopedische schoenen.

Wat kan er allemaal worden gerealiseerd in
een orthopedische schoen?

  • Drukvermindering van afzonderlijke voetzoolgedeelten
  • Pasvormverschillen tussen beide voeten in lengte en omvang
  • Redresserende maatregel door verandering van de botstructuur
  • Bevordering van de afwikkeling door versteviging en correctie
  • Compensatie van alle beenlengte verschillen
  • Stabiliserende maatregelen aan de enkels en de zool
  • Stand verbetering door de schoen hoger te maken dan het enkelgewricht

Onze werkwijze

1

Verwijzing huisarts

Wanneer u indicatie heeft voor vergoedingen, nemen wij contact op met uw huisarts. Het is aan de  huisarts of verwijzing naar een specialist gerechtvaardigd is, en of dit voor u de beste oplossing is.

2

Afspraak

Afhankelijk van de medische indicatie en persoonlijke omstandigheden wordt zo snel mogelijk een afspraak gemaakt voor het opnemen van gegevens. Dit duurt ongeveer 1.5 uur bij ons in het Loopcentrum. Het is ook mogelijk dat wij op verzoek bij U thuis komen aanmeten.

3

Levering schoenen

Afhankelijk van een vervolgafspraak bij de specialist kunnen wij in 6 weken het eerste paar leveren. Na levering van het 1e paar is er een nacontrole bij de specialist. Wanneer de functie en doel na ieders tevredenheid is ervaren, heeft u recht op een reserve paar. (Per 36 maanden kunt u hierop aanspraak maken). Per 15 maanden heeft U recht op een herhalings-paar. U heeft altijd het recht om uw eigen leverancier te kiezen !

Vergoeding van de zorgverzekeraar

Voor ieder 1e paar Orthopedische schoenen dient een machtiging van de verzekering worden aangevraagd. Wij verzorgen de prijsopgave, voorzien met medische indicatie van specialist, naar de verzekeraar. Afhankelijk van welke verzekeraar duurt dit 2 tot 8 weken.

Bekijk de kosten en vergoedingen

Impressie van onze orthopedische schoenen